donderdag 31 mei 2018

VOEREN dag 4


Dag allemaal daar in Geel en omgeving,


Globetrotters als we (zouden willen) zijn, trokken we vandaag naar het buitenland. De kids ID's bij de hand raakten we vlot over de grens en tot in Maastricht (Nederland). Na drie dagen in het hart van de natuur deed het ons deugd om nog eens in de bewoonde wereld te komen. De kinderen leefden weer helemaal op bij het zien van al die shops vol snoep, souvenirs, suikerwafels, ijsjes en gadgets (zo van die spullen die de tweede dag na thuiskomst al ergens in de verre hoek van een kast komen te liggen om er pas bij een grote schoonmaak ruime tijd later weer uit te komen).

Maar hun geduld werd op de proef gesteld! Eerst een historische wandeling door het stadscentrum. Niet meteen onthaald op groot enthousiasme maar gaandeweg wisten de sympathieke gidsen de... nou ja... sympathie van het jonge volkje wel te winnen. De schrijver van deze blog is op dit moment lichtjes vermoeid en herinnert zich al die weetjes over al die stadspoorten, omwallingen, stenen des aanstoots, kanaaltjes niet zo goed meer. Dat zal u de persoon in kwestie wel vergeven.

Het shopuurtje was voor velen - en dat verrast ons niet - hét topmoment van de week! De grootste moeilijkheid vraagt u? Kiezen... kiezen uit al dat aanbod van snoep, souvenirs... Sommigen gingen ei zo na ten onder aan de keuzestress. Maar we kregen toch iedereen op tijd mee op de bus, terug richting onze jeugdherberg.

Na de picknick leefden we ons weer uit in de verschillende activiteiten waarover we de voorbije dagen al schreven. Dit alles in een stralende zon en onder een blauwe hemel met witte schapenwolkjes. Man, wat een topweer hebben wij gehad! Vanochtend kregen we trouwens lekker verkoelende regen die ophield... net na het ontbijt!

Na de friet met stoofvlees (speciaal flets receptje dat vleeseters wel eens kan bekeren tot verstokte vegetariërs) vlogen we nog volle bak in een Mastermind-bosspel. En nu... oogjes toe en snaveltjes dicht!


Belangrijk... we excuseren ons alvast voor de niet altijd zo ordelijke manier waarop de valiezen morgen weer thuis gaan komen. Gewoon omkappen en de wasmachine in... zonder nadenken! Dat uw kind kort van stof zal zijn, is ook normaal... ze hebben alles, ALLES gegeven en zullen gaandeweg het weekend hun avonturen wel met u beginnen delen. Gewoon stillekes op adem laten komen.

En nu serieus.... controleren jullie jullie kinderen nog even op teken?
Zitten er spullen in de koffer die niet van u zijn... geef maar mee naar school!

Wij danken u voor het lezen, voor het vertrouwen en zien u morgen in de Vogelzang graag weer!