woensdag 30 mei 2018

VOEREN dag 3Hallo hallo Kempenland,

Woensdagen vinden kinderen leuk want die zijn maar half. Maar ook de hele versies kunnen fijn zijn. Vooral als je ze kunt doorbrengen in fijn gezelschap, zoals bijvoorbeeld je klasgenoten. Voeg daarbij nog de unieke schoonheid van de Voerstreek, een stralende zon en leuke activiteiten en je zou wensen dat élke woensdag heel was.

Ook vandaag hosten we door bossen en velden, maakten we dammen in kleine en kabbelende beekjes, proefden we van eetbaar lekkers (nou ja) uit de natuur, maakten we zelf vuur, ontwierpen we haute couture met takken en ander bladgerief, gingen we op zoek naar burchten van dassen, worstelden we met klei. 

We wandelden ook naar de Commanderie, een prachtig kasteel op een uniek domein. Voor de mensen met geld onder ons... ze staat te koop voor 4 miljoen euro. De forellen krijg je er gratis bij. Want die kweken ze daar. Des te lichter de streep op hun flank, des te ouder ze zijn. En zo verliest elke dier- en mensensoort van zijn pluimen doorheen de jaren, toch? Forellen zijn niet alleen prettig om naar te kijken, ze zijn, helaas voor hen, ook bijzonder lekker. Dat konden we proeven. Heerlijke mousse op toast!

Op het moment van dit schrijven zijn de kinderen van 5 en 6L met geld aan het smijten. Véél geld. Very classy uitgedost hangen ze hier de grote jan en jeanne uit in het Voerense casino. Benieuwd wie zijn geld helaas verloren zal zien gaan en wie zich tot winnaar van de avond zal kronen. Rien ne va plus!

Zo, hier wat beelden... want clichégewijs zeggen die meer dan woorden.

Dag dag uit Voeren!


We nemen elke dag tientallen foto's. Die kunnen niet allemaal tegelijk in deze blog. Na de bosklassen zullen ze allemaal op de website verschijnen.